de Nederlandse Hervormde Kerk


de Nederlandse Hervormde Kerk 1.0

(religie, mystiek en mythologie; (vooral) in Nederland)

het kerkgenootschap van de hervormde kerk in Nederland die op 1 mei 2004 met de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk opgegaan is in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN)
Ook verkort tot de Hervormde Kerk.

Algemene voorbeelden


De Nederlandse Hervormde Kerk was sinds 1816 de naam voor de Nederduits(ch)e Gereformeerde Kerk die tijdens de Tachtigjarige Oorlog de officiële kerk van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden was geworden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Hervormde_Kerk

De fusie tussen de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse kerk heeft vertraging opgelopen.

NRC,

De synodebesturen vrezen dat een deel van de Hervormde Kerk zal afhaken als niet serieus wordt ingegaan op de vele vragen en zorgen die vooral bij de Gereformeerde Bond en de Confessionele Vereniging binnen de Hervormde Kerk leven over de nieuwe kerkorde. Zij vrezen dat deze kerkorde niet belijdend genoeg zal zijn en dat er in de verenigde kerk geen ruimte meer zal bestaan voor de orthodoxie. Vooral de Gereformeerde Kerken in Nederland zijn teleurgesteld over het uitstel.

NRC,